Eerder deze zomer waren al foto’s op internet verspreid (zie dit bericht op DroneXL) van de mogelijke opvolger van de DJI Air 3, de DJI Air 3S.

Uit o.a. deze beelden en meer informatie verspreid op internet, blijkt nu dat de DJI Air 3S mogelijk een grotere en meer complexe dubbele camera krijgt dan de DJI Air 3. Mogelijk wordt dit een camera die met hogere resolutie maar ook beter in “low-light” situaties beelden kan vastleggen!

Daarnaast is een sensor te zien welke mogelijk duidt op de toevoeging van LiDAR op deze drone. Dit zou de drone nog beter laten werken in “low-light” situaties en sowieso een beter beeld voor zichzelf van de omgeving krijgen. Dit is weer erg handig bij het detecteren en ontwijken van obstakels!

De DJI Air 3 is sinds de zomer van 2023 al een groot succes, maar deze toevoegingen zullen de lat voor andere drone bouwers weer flink hoger leggen!

Naast al deze berichten, is deze 16 september een bericht op X (Twitter) gedeeld waaruit blijkt dat de DJI Air 3S nu in de FCC database is geplaatst.

Dit zou duiden op een release die niet lang op zich zal laten wachten!