Na de aankondiging van de DJI Neo, dacht ik eerst “wat een speelgoed drone”. Maar naarmate ik meer had gezien en gelezen over deze drone, kreeg ik het vermoeden dat ik deze drone toch wel graag aan mijn “vloot” van drones zou willen toevoegen.

De reden hiervan is dat ik wel een kleine drone zoek die je snel ergens mee op reis kunt meenemen zonder teveel spullen bij je te moeten hebben. De Neo past in m’n jaszak en kan voor kleine vluchten (max. 25 meter van je vandaan bijvoorbeeld) ook met de smartphone bestuurd worden.

Ook het volgen van een persoon inclusief het opnemen van audio, kan videos die ik publiceer verrijken met wat footage vanaf een ander gezichtspunt.

Daarnaast kan de DJI Neo ook gevlogen worden met de controller en goggles behorend bij mijn DJI Avata 2, ofwel… een kleine FPV drone erbij. Misschien zelfs voor wat meer vluchten indoor bij slecht weer?!

In ieder geval is de “baby-drone” vandaag aangekomen, mijn ervaringen hiermee zal ik zowel hier als op mijn Youtube-kanaal Stickybit Dronevideos publiceren

PS: Waarom Nieuw op het aanrecht?! Dat is een geintje binnen de groep “Drone Fanatics”. Iedereen die iets nieuws voor zijn drone (of een totaal nieuwe drone) koopt, plaatst een foto van de nieuwe aanwinst terwijl deze op het aanrecht staat :-).